Angel-investorer: 7 Online Business Plan svindel og 1 Real Deal

By | november 22, 2018

Vi har alle set hype: “Vi vil sætte din plan foran tusindvis af investorer!” “Vi vil skrive dig en prisvindende online business plan!” “Kun $3.000 for tusindvis af investorer til at lære om din virksomhed!”

Jeg krybe hver gang jeg ser en af disse annoncer. Gribbe preying på ærlig forretningsfolk, der ønsker at finansiere deres virksomheder. Her er nogle måder at spotte dem:

1. “Se kun kvalificerede investorer din forretningsplan.” Ja, sikker på. Og der “kvalificerer” dem? Har en ven, kan du prøve at tilmelde dig som investor (at del er normalt gratis). Hvordan er hun “kvalificeret”? Er der en baggrundskontrol? Hun indsende en finansieringsoversigt? Odds er, at hun vil blive bedt om at gøre noget mere end at underskrive en erklæring om, at hun har en visse nettoformue. Der er ingen “kvalifikationer” i min bog. Så hvem er disse “investorer”? Hvem ved. Man kunne være dine stærkeste konkurrent.

2. “godkende du alle, der ser din forretningsplan.” Okay. Så hvad vil du gøre for at kvalificere den potentielle investor? Vil du køre en baggrundskontrol? bede om ID? bede om selvangivelser? eller bare blive så glad for at nogen ønsker at se din forretningsplan, som du hoppe på ide? (Sådan disse scams får væk med opladning tusindvis af dollars – alt for mange iværksættere er desperate for finansieringen.)

3. “er det kun $500 (eller $300 eller $100) at registrere.” Hvad betyder det noget, hvis det er gratis? Hvis det er at omdirigere din tid og energi og ressourcer væk fra at finde en rentabel investor, er det ikke det værd.

4. “din ide er stor, men vi skal sætte det ind i vores format. Dette vil kun koste $800.” Ikke gå–Kør fra disse gutter.

5. “er din ide så stor, at vi ønsker at investere $2.000 i det”. (Det er når du bruger $5.000 for at sætte det i “deres” system.) Behøver jeg virkelig at kommentere dette?

6. “snakke med en tilfreds kunde, eller 2 eller 3.” Her er denne iværksætter, der bare fik $2 millioner i støtte, og han ikke har noget bedre at gøre end at sælge web fidus til dig? Trust mig, iværksættere, der bare få finansieret knap har tid til at spise, endsige tale.

7. “Se på alle disse skriftlige udtalelser.” Det er sværere at modbevise fordi testimonials ser så ægte – selv selskaber kan være reel. Men medmindre testimonials, og virksomheder, kan kontrolleres uafhængigt, jeg ville ikke stole på dem. Og jeg vil lægge odds at de ikke kan verificeres uafhængigt.

Der er en enorm undtagelse til dette: ACE-Net (). Det er mere korrekt adgang til kapital elektroniske netværk drevet af venture kapitalister, institutionelle investorer og individuelle akkrediterede investorer. Det blev udviklet af den amerikanske Small Business Administration Office for Advocacy at fremme oprettelsen af en national markedsplads for investorer at finde og investere i equity tilbud af små virksomheder.

ACE-Net er ikke for alle virksomheder. Dem, der søger under $1 million vil sandsynligvis finde papirarbejdet skræmmende. Dem, der søger over 5 millioner dollars plejer kvalificere. Der er særlige kvalifikationer, og naturligvis masser af formularer til at udfylde– men ikke noget som de formularer, der kræves for en formel børsintroduktion.

Men for dem, der kvalificerer, det er et fantastisk værktøj til at øge finansieringen. Tilbringe noget tid med hjemmesiden og former, og se, hvis din lokale SBA office kan sætte dig i kontakt med et andet selskab, der gik gennem processen.

Som med enhver investor værktøj, ikke stole udelukkende på ACE-Net. Brug det sammen med din personligt udviklede målrettet finansiering søgning. Dette, kombineret med en ekstraordinær forretningsplan, kan ikke garantere succes men det stiller virksomheden hoved og skuldre over resten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.