Lånemuligheder i forbindelse med opstart af virksomhed

By | maj 14, 2019

Det kræver kapital at føre de fleste forretningsidéer ud i livet. Hvis du ikke har den største opsparing stående, kan det derfor godt virke uendeligt langt væk at komme i gang med at drive forretning. Der findes dog flere forskellige muligheder for at få kapital. I dette indlæg behandler vi nogle af de mest populære.

Gør dig selv attraktiv

Uanset om du skal låne penge i banken eller af en investor, skal du gøre dig selv attraktiv. De færreste låner penge ud til gode forretningsidéer, der ikke er bevist. Du skal gerne have bevist proof of concept og gerne have et cash flow, før du kontakter banken eller en investor. Har du ikke det, vil der være en større risiko forbundet med at låne dig penge. Det kan være en god idé at forestille dig, at du sidder på den anden side af forhandlingsbordet. Hvad vil du gerne se, før du gider at investere?

Investor

En af dine muligheder er at få en investor ind i din forretning. Her køber investoren en andel af din virksomhed for et givent beløb. Det gode ved at få en investor ind er, at du i mange tilfælde ikke kun får penge ind i virksomheden. Du får også noget viden, du kan trække på. Der findes flere former for investorer. Der er både meget passive og meget aktive investorer. De passive låner kun penge og blander sig så lidt som muligt. Den aktive investor er mere aktiv i virksomhedens drift. Det kan enten være i form af en bestyrelsespost eller ved at være i virksomheden en dag om ugen.

Uanset hvilken type investor du ønsker, skal du være klar over, at de er der med det formål at få de investerede penge og mere til tilbage igen. Du skal også være klar til at afgive nogle procenter af ejerskabet.

Banklån

En anden mulighed er at låne penge i banken. Egentlig skal det gribes an på meget den samme måde, som hvis du gerne vil have en investor. Du skal have en gennemarbejdet forretningsplan, og jo længere du er med virksomheden, jo bedre er dine chancer for at få et hurtigt lån. Hvor stor lånevilligheden er, afhænger meget af banken. Nogle banker låner mere ud til iværksættere frem for andre. Bare fordi du får afslag det ene sted, skal det ikke slå dig ud. Tag bankens vurdering til efterretning og brug det, når du præsenterer din forretningsidé til den næste bank.

Er det en god idé at tage et kviklån?

Hvis du blot mangler et mindre beløb for at komme i gang med din forretning, er en anden lånemulighed at tage et kviklån fra kviklanet.dk. Det gode ved et kviklån er, at det er nemt og hurtigt at ansøge, og så skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Dog skal du forvente, at omkostningerne er relativt høje ved et kviklån. Det gælder både i forhold til renter og gebyr. Hvis du har et cash flow og ikke har noget i mod at betale en forholdsvis høj pris for et lån, så kan et kviklån være en fin mulighed. Det kan dog være en fordel at forhøre dig i banken først, hvis du gerne vil have et så billigt lån som muligt. Et kviklån er som nævnt ofte dyrt, og det kan være tungt økonomisk for mange iværksættere at betale sådan et lån tilbage, mens de bygger deres virksomhed op.